Bułka staropolska

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Bułka staropolska posiada charakterystyczne pęknięcie i chrupiącą skórkę. Swoją chrupkość zawdzięcza dodatkowi mąki kukurydzianej. Specjalny sposób leżakowania ciasta przed wypiekiem sprawia, że bułka dłużej pozostaje świeża i jest odpowiednio wilgotna.

Główne składniki
  • woda
  • drożdże
  • sól
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1167 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,36 g
Węglowodany 54 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 2,6 g
Białko 9,3 g
Sól 1,7 g
Odkryj przepis z bułką staropolską
Więcej przepisów