Bułka staropolska

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Bułka staropolska posiada charakterystyczne pęknięcie i chrupiącą skórkę. Swoją chrupkość zawdzięcza dodatkowi mąki kukurydzianej. Specjalny sposób leżakowania ciasta przed wypiekiem sprawia, że bułka dłużej pozostaje świeża i jest odpowiednio wilgotna.

Główne składniki
  • woda
  • drożdże
  • sól
Alergeny
  • gluten
  • jaja
  • orzeszki ziemne
  • soja
  • nasiona sezamu
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1167 kJ / 276 kcal
Białko 9,3 g
Węglowodany 54 g
Cukry 2 g
Tłuszcze 1,9 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,36 g
Błonnik 2,6 g
Sól 1,7 g