
Chleby foremkowe
Chleb razowy
Dostępny codziennie
Chleb razowy wypiekany jest na naturalnym zakwasie żytnim. W jest skład wchodzi mąka żytnia razowa typ 2000 oraz mąka żytnia. Posiada niski indeks glikemiczny - 43 - potwierdzony badaniami na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
Pieczywo posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Główne składniki
- naturalny zakwas żytni
- woda
- drożdże
- sól
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna | 910 kJ / 215 kcal |
Białko | 6,3 g |
Węglowodany | 41 g |
Cukry | 1,6 g |
Tłuszcze | 1,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Błonnik | 6,7 g |
Sól | 1,4 g |
Indeks glikemiczny | 43,1 |
Ładunek glikemiczny | 10,8 |