Wróć do oferty

Chleby foremkowe

Chleb razowy

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Chleb razowy wypiekany jest na naturalnym zakwasie żytnim. W jest skład wchodzi mąka żytnia razowa typ 2000 oraz mąka żytnia.  Posiada niski indeks glikemiczny - 43 - potwierdzony badaniami na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Polecany jest diabetykom oraz osobom dbającym o linię.

Pieczywo posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego.

Główne składniki
  • naturalny zakwas żytni
  • woda
  • drożdże
  • sól
Alergeny
  • gluten
  • jaja
  • orzeszki ziemne
  • soja
  • mleko
  • nasiona sezamu
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 910 kJ / 215 kcal
Białko 6,3 g
Węglowodany 41 g
Cukry 1,6 g
Tłuszcze 1,4 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Błonnik 6,7 g
Sól 1,4 g
Indeks glikemiczny 43,1
Ładunek glikemiczny 10,8