
Chleby foremkowe
Chleb żytnio-orkiszowy
Dostępny codziennie
Pieczywo mieszane żytnie z mąką pszenną orkiszową pełnoziarnistą oraz starannie dobraną kompozycją ziaren. W skład pieczywa wchodzą m. in. wykiełkowane ziarno żyta, siemię lniane czy ziarno owsa. Produkt powstał przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach projektu MOZART.
Pieczywo posiada niski indeks glikemiczny i wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna | 972 kJ / 230 kcal |
Białko | 4,9 g |
Węglowodany | 47,7 g |
Cukry | 1,5 g |
Tłuszcze | 3,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,3 g |
Błonnik | 4,3 g |
Sód | 0,23 g |
Indeks glikemiczny | 49,9 |
Ładunek glikemiczny | 12,5 |
Najnowsze przepisy z chlebem powszednim