Wróć do oferty

Chleby foremkowe

Chleb żytnio-orkiszowy

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Pieczywo mieszane żytnie z mąką pszenną orkiszową pełnoziarnistą oraz starannie dobraną kompozycją ziaren. W skład pieczywa wchodzą m. in. wykiełkowane ziarno żyta, siemię lniane czy ziarno owsa. Produkt powstał przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach projektu MOZART.

Pieczywo posiada niski indeks glikemiczny i wysoką zawartość błonnika pokarmowego.

Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 972 kJ / 230 kcal
Białko 4,9 g
Węglowodany 47,7 g
Cukry 1,5 g
Tłuszcze 3,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g
Błonnik 4,3 g
Sód 0,23 g
Indeks glikemiczny 49,9
Ładunek glikemiczny 12,5
Najnowsze przepisy z chlebem powszednim
Więcej przepisów