Wróć do oferty

Chleby foremkowe

Chleb żytnio-orkiszowy

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Pieczywo mieszane żytnie z mąką pszenną orkiszową pełnoziarnistą oraz starannie dobraną kompozycją ziaren. W skład pieczywa wchodzą m. in. wykiełkowane ziarno żyta, siemię lniane czy ziarno owsa. Produkt powstał przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach projektu MOZART.

Pieczywo posiada niski indeks glikemiczny i wysoką zawartość błonnika pokarmowego.

   

Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 909 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,34 g
Węglowodany 38 g
w tym cukry 2,8 g
Błonnik 6,9 g
Białko 6,1 g
Sól 1,6 g
Indeks glikemiczny 49,9
Ładunek glikemiczny 12,5
Najnowsze przepisy z chlebem powszednim
Więcej przepisów