Wróć do oferty: Chleby foremkowe
Chleb żytnio-orkiszowy
Dostępny codziennie
Pieczywo mieszane żytnie z mąką pszenną orkiszową pełnoziarnistą oraz starannie dobraną kompozycją ziaren. W skład pieczywa wchodzą m. in. wykiełkowane ziarno żyta, siemię lniane czy ziarno owsa. Produkt powstał przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu w ramach projektu MOZART.
Pieczywo posiada niski indeks glikemiczny i wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna | 909 kJ / 215 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,34 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 6,9 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 1,6 g |
Indeks glikemiczny | 49,9 |
Ładunek glikemiczny | 12,5 |
Najnowsze przepisy z chlebem powszednim
Sprawdź pozostałe Chleby foremkowe