kanapka z awokado

Śniadanie Łatwy 15 minut Przekąski
01 01 02

Awokado jest bogatym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera kwasy omega-9, omega-3 oraz omega-6 które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na konsystencję awokado polecane jest jako zamiennik masła.

Potrzebne składniki:

 

Przygotowanie:
  • przygotuj awokado. Przekrój je i wydrąż pestkę.
  • natnij wewnątrz, aby powstały paski. Następnie łyżką wydrąż zawartość.
  • przygotuj kromki chleba
  • każdą kromkę posmaruj hummusem paprykowym
  • na każdej z kromek ułóż dwa kawałki awokado  oraz ćwiartki jajka ugotowanego na twardo
  • dopraw do smaku solą i pieprzem

 

 

Tagi:
Oceń ten przepis
Ilość głosów (0)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów