Kanapka z hummusem i pieczonymi warzywami

Śniadanie Kolacja Łatwy 15 minut
01 01 02

Nic tak dobrze nie smakuje jak pieczone warzywa i hummus 😋😋

Potrzebne składniki:
  • bułka z mąką żytnią
  • pół małej cukinii
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki hummusu
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Obie połówki bułki posmaruj hummusem. Cukinię i paprykę pokrój - całość przypraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Warzywa piecz w piekarniku w ok. 185 stopniach, aż się zarumienią. Na jedną połówkę dodaj upieczone warzywa a na drugą świeżą rukolę. Złóż dwie połówki bułki - GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 warzywa możesz przyprawić bardziej intensywnie, np. papryką, kurkumą czy ziołami prowansalskimi - tak przygotowane warzywa podbiją jeszcze bardziej to smak kanapek! 🤤

 

Oceń ten przepis
Ilość głosów (0)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów