Kanapka z pastą z buraka i serem pleśniowym

Śniadanie Łatwy 15 minut
01 01 02
Potrzebne składniki:
  • 2 kromki chleba czystoziarnistego
  • 4 upieczone buraki 
  • 2 łyżki prażonych orzechów nerkowca (+ trochę do posypania)
  • 2 łyżki startego parmezanu 
  • Soł i pieprz dla smaku 
  • Garść rukoli 
  • 100 g sera z niebieską pleśnią 
Przygotowanie:

Buraki, parmezan, orzechy nerkowca(zostaw trochę do dekoracji), oraz sól i pieprz zmiksuj na gładką pastę, posmaruj nią kromki chleba, następnie udekoruj rukolą, pokruszonym serem pleśniowym i posyp całość orzechami dla chrupkości. 

 

Gotowe! Smacznego! <3 

Tagi:
Oceń ten przepis
Ilość głosów (0)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Jeśli wyrażą Państwo na to zgodę, na niniejszej stronie internetowej są wykorzystywane cookies lub inne podobne technologie śledzące, w szczególności w celach analitycznych lub reklamowych. Informacje o tym, jak korzystają Państwo z witryny internetowej, są wówczas udostępniane partnerom analitycznym lub reklamowym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Państwa lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Stosowanie technologii śledzących może wiązać się z przetwarzaniem danych osobowych. Administratorem danych osobowych jest Grupa Familijna sp. Z o.o. z siedzibą w Kuźnicy Czeszyckiej. Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach znajduje się w Polityce prywatności.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.