Kanapka z pikantną pastą z tuńczyka

Śniadanie Kolacja Łatwy 15 minut Przekąski
01 01 02

Pro TIP: Avokado skrop cytryną, aby zachowało swój kolor.

Potrzebne składniki:
  • chleb fitness #Familijna
  • 140 g tuńczyka w oleju roślinnym 
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 
  • 1 łyżeczka majonezu 
  • 1 łyżeczka ostrego sosu np. typu sriracha  
  • sól 
  • pieprz 
  • czerwona cebula
  • avokado  
  • rukola 
  • ogórek zielony  
     
Przygotowanie:

Najpierw odsącz tuńczyka z nadmiaru oleju, aby był delikatny i gotowy do dalszej obróbki. Następnie wymieszaj go z przecierem pomidorowym, majonezem i odrobiną ostrego sosu, by nadać paście wyrazisty smak. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu, aby podkreślić aromaty. Na każdą kromkę chleba fitness nałóż obficie przygotowaną pastę. Na wierzch ułóż plasterki dojrzałego awokado, a następnie delikatne piórka z cebuli. Dla odświeżającego akcentu dodaj cienkie plasterki ogórka i kilka listków rukoli. Ta kompozycja smaków z pewnością zachwyci każdego smakosza! I... GOTOWE! 😍

Oceń ten przepis
Ilość głosów (0)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.