Pro TIP: Avokado skrop cytryną, aby zachowało swój kolor.
- chleb fitness #Familijna
- 140 g tuńczyka w oleju roślinnym
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka ostrego sosu np. typu sriracha
- sól
- pieprz
- czerwona cebula
- avokado
- rukola
- ogórek zielony
Najpierw odsącz tuńczyka z nadmiaru oleju, aby był delikatny i gotowy do dalszej obróbki. Następnie wymieszaj go z przecierem pomidorowym, majonezem i odrobiną ostrego sosu, by nadać paście wyrazisty smak. Całość dopraw szczyptą soli i pieprzu, aby podkreślić aromaty. Na każdą kromkę chleba fitness nałóż obficie przygotowaną pastę. Na wierzch ułóż plasterki dojrzałego awokado, a następnie delikatne piórka z cebuli. Dla odświeżającego akcentu dodaj cienkie plasterki ogórka i kilka listków rukoli. Ta kompozycja smaków z pewnością zachwyci każdego smakosza! I... GOTOWE! 😍