Pieczona kanapka z pesto, prosciutto i mozzarellą (przepis)

Śniadanie Kolacja Łatwy 15 minut Przekąski
01 01 02

Brak kanapkowych inspiracji? Skorzystaj z naszego przepisu! 😋😋

Potrzebne składniki:
  • 1 ciabatta #Familijna
  • 3 łyżeczki zielonego pesto
  • 4 plasterki mozzarelli
  • 5 grubszych plasterków pomidora
  • ocet balsamiczny
  • 3 plasterki prosciutto
  • garść rukoli
Przygotowanie:

Przekrój ciabattę, dolną cześć posmaruj pesto, dodaj mozzarellę, a następne zapiecz ją w piekarniku o temp. 220 stopni do momentu, aż ser się rozpuści. Dodaj pomidory, sól i pieprz do smaku oraz ocet balsamiczny. Na całość dodaj rukolę i górną część bułki ciabatty - GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 przed upieczeniem posyp kanapkę ziołami prowansalskimi - to podbije jej smak!

Oceń ten przepis
Ilość głosów (0)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Jeśli wyrażą Państwo na to zgodę, na niniejszej stronie internetowej są wykorzystywane cookies lub inne podobne technologie śledzące, w szczególności w celach analitycznych lub reklamowych. Informacje o tym, jak korzystają Państwo z witryny internetowej, są wówczas udostępniane partnerom analitycznym lub reklamowym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Państwa lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Stosowanie technologii śledzących może wiązać się z przetwarzaniem danych osobowych. Administratorem danych osobowych jest Grupa Familijna sp. Z o.o. z siedzibą w Kuźnicy Czeszyckiej. Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach znajduje się w Polityce prywatności.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.