Zapieksy na kajzerkach

Kolacja Łatwy 30 minut Przekąski Na imprezę
01 01 02
Potrzebne składniki:
  • 2 kajzerki #Familijna
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 4 plasterki sera topionego
  • 12 małych plasterków salami
  • 1 mała papryczka żółta
  • ok. 8 pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz do smaku
  • starty ser mozzarella
Przygotowanie:

Kajzerki przekrój na połówki. Przygotuj sos: koncentrat pomidorowy wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz dodaj pieprz i sól do smaku. Kajzerki posmaruj przygotowanym sosem. Na każdą zapiekankę dodaj po jednym plasterku sera topionego, 3 plasterki salami, 5 plasterków pomidorków, drobno posiekaną papryczkę. Całość posyp startym serem mozzarella, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Piecz w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż zapiekanki się zarumienią, a ser roztopi – GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 do sosu dodaj odrobinę oliwy z oliwek - wzbogaci to jego smak!
👉 zamiast keczupu, przygotuj większą ilość sosu i nim posmaruj gotowe zapiekanki po upieczeniu. Pycha! ❤️

Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów