Kanapka z hummusem i pieczonymi warzywami

Kanapka z hummusem i pieczonymi warzywami (przepis)

Śniadanie Kolacja Łatwy 15 minut
01 01 02

Nic tak dobrze nie smakuje jak pieczone warzywa i hummus 😋😋

Potrzebne składniki:
  • bułka z mąką żytnią
  • pół małej cukinii
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki hummusu
  • garść rukoli
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Obie połówki bułki posmaruj hummusem. Cukinię i paprykę pokrój - całość przypraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Warzywa piecz w piekarniku w ok. 185 stopniach, aż się zarumienią. Na jedną połówkę dodaj upieczone warzywa a na drugą świeżą rukolę. Złóż dwie połówki bułki - GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 warzywa możesz przyprawić bardziej intensywnie, np. papryką, kurkumą czy ziołami prowansalskimi - tak przygotowane warzywa podbiją jeszcze bardziej to smak kanapek! 🤤

 

Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.