Nic tak dobrze nie smakuje jak pieczone warzywa i hummus 😋😋
- bułka z mąką żytnią
- pół małej cukinii
- pół czerwonej papryki
- 2 łyżki hummusu
- garść rukoli
- łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Obie połówki bułki posmaruj hummusem. Cukinię i paprykę pokrój - całość przypraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Warzywa piecz w piekarniku w ok. 185 stopniach, aż się zarumienią. Na jedną połówkę dodaj upieczone warzywa a na drugą świeżą rukolę. Złóż dwie połówki bułki - GOTOWE! 😊
PRO TIP:
👉 warzywa możesz przyprawić bardziej intensywnie, np. papryką, kurkumą czy ziołami prowansalskimi - tak przygotowane warzywa podbiją jeszcze bardziej to smak kanapek! 🤤