Próbowaliście kiedyś kanapki z grilla? W ten weekend będziecie mieć okazję! 😉 Smakowita wskazówka – na samym dole opisu! 🔥🔥🔥
Składniki na 1 kanapkę:
- 3 kromki chleba wiejskiego #familijna
- 2 plasterki sera topionego w plastrach
- 2 plastry boczku na bekon
- 2 plasterki pomidora
- 3 plasterki cebuli czerwonej
- 1 łyżka sosu mursztardowo-miodowego
- 2 plasterki szynki
- 1 jajko
- garść rukoli
Ugotuj na twardo jedno jajko, ugrilluj dwa plastry boczku i trzy kromki CHLEBA WIEJSKIEGO #familijna. Na pierwszej kromce ułóż 2 plasterki sera, bekon, pomidory pokrojone w plastry oraz czerwoną cebulę. Połóż drugą kromkę chleba posmarowaną obficie sosem musztardowo-miodowym. Następnie dodaj 2 plasterki szynki, 4 plasterki ugotowanego wcześniej jajka i garść rukoli. Na przygotowaną kanapkę połóż trzecią, ostatnią kromkę. GOTOWE! 😉
PRO TIP:
👉 gotową kanapkę możesz umieścić na grillu na ok. 5 minut. Podawana na ciepło smakuje jeszcze lepiej! 😉
👉 pierwszą warstwę/kromkę z serem żółtym grilluj przed dodaniem pozostałych składników - dzięki temu ser się stopi. 😉