Potrzebujesz tylko kilku prostych składników, aby zaskoczyć Twoich gości na majówkowym grillu! Smakowita wskazówka – na samym dole opisu! 🔥🔥🔥
Składniki na jedną kanapkę:
- dwie, grube kromki chleba z pieca #Familijna
- łyżka serka śmietankowego
- kilka suszonych pomidorków
- 2 plasterki żółtego sera
- mała garść świeżej rukoli
- łyżka pasty z awokado
Składniki na pastę z awokado:
- 1 awokado
- ok. 1 łyżka soku z limonki
- mały ząbek czosnku
- 3-4 listki świeżej kolendry
- sól i pieprz do smaku
Podpiecz na grillu grubo pokrojone kromki chleba z pieca #Familijna. Jedną z nich posmaruj serkiem śmietankowym i dodaj przekrojone na 3 części suszone pomidorki. Na drugiej kromce ułóż dwa plasterki sera, dodaj rukolę, a następnie pastę z awokado. Całość złóż w kanapkę i ciesz się jej smakiem!
PRO TIP:
👉 kromkę z żółtym serem możesz umieścić na grillu, aby stopił się ser. Następnie przygotuj kanapkę zgodnie z przepisem.
👉 przed złożeniem kromek w kanapkę skrop je oliwą z suszonych pomidorów – tym sposobem stanie się ona jeszcze bardziej aromatyczna! 😉