Eksplozja smaków na majówkę

Eksplozja smaków na majówkę (przepis)

Śniadanie Kolacja Łatwy 30 minut Grillowanie Na imprezę
01 01 02

Potrzebujesz tylko kilku prostych składników, aby zaskoczyć Twoich gości na majówkowym grillu! Smakowita wskazówka – na samym dole opisu! 🔥🔥🔥

Potrzebne składniki:

Składniki na jedną kanapkę:

  • dwie, grube kromki chleba z pieca #Familijna
  • łyżka serka śmietankowego
  • kilka suszonych pomidorków
  • 2 plasterki żółtego sera
  • mała garść świeżej rukoli
  • łyżka pasty z awokado

Składniki na pastę z awokado:

  • 1 awokado
  • ok. 1 łyżka soku z limonki
  • mały ząbek czosnku
  • 3-4 listki świeżej kolendry
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

Podpiecz na grillu grubo pokrojone kromki chleba z pieca #Familijna. Jedną z nich posmaruj serkiem śmietankowym i dodaj przekrojone na 3 części suszone pomidorki. Na drugiej kromce ułóż dwa plasterki sera, dodaj rukolę, a następnie pastę z awokado. Całość złóż w kanapkę i ciesz się jej smakiem!

PRO TIP:
👉 kromkę z żółtym serem możesz umieścić na grillu, aby stopił się ser. Następnie przygotuj kanapkę zgodnie z przepisem.
👉 przed złożeniem kromek w kanapkę skrop je oliwą z suszonych pomidorów – tym sposobem stanie się ona jeszcze bardziej aromatyczna! 😉

Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.