Kanapka z awokado

Kanapka z awokado (przepis)

Śniadanie Łatwy 15 minut Przekąski
Kanapka z awokado
01 01 02

Awokado jest bogatym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera kwasy omega-9, omega-3 oraz omega-6 które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na konsystencję awokado polecane jest jako zamiennik masła.

Potrzebne składniki:

 

Przygotowanie:
  • przygotuj awokado. Przekrój je i wydrąż pestkę.
  • natnij wewnątrz, aby powstały paski. Następnie łyżką wydrąż zawartość.
  • przygotuj kromki chleba
  • każdą kromkę posmaruj hummusem paprykowym
  • na każdej z kromek ułóż dwa kawałki awokado  oraz ćwiartki jajka ugotowanego na twardo
  • dopraw do smaku solą i pieprzem

 

 

Tagi:
Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Jeśli wyrażą Państwo na to zgodę, na niniejszej stronie internetowej są wykorzystywane cookies lub inne podobne technologie śledzące, w szczególności w celach analitycznych lub reklamowych. Informacje o tym, jak korzystają Państwo z witryny internetowej, są wówczas udostępniane partnerom analitycznym lub reklamowym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Państwa lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług. Stosowanie technologii śledzących może wiązać się z przetwarzaniem danych osobowych. Administratorem danych osobowych jest Grupa Familijna sp. Z o.o. z siedzibą w Kuźnicy Czeszyckiej. Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach znajduje się w Polityce prywatności.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.