Zapiekany chleb z camembertem

Zapiekany chleb z camembertem (przepis)

Łatwy 30 minut Przekąski Grillowanie Na imprezę
01 01 02

Leniwa niedziela? Sprawdź nasz mega prosty przepis na wyjątkowe danie z chlebem wiejskim w roli głównej ❤️❤️❤️

Potrzebne składniki:
  • 1 chleb wiejski #familijna
  • ok. 5 łyżeczek dżemu owocowego (nasz wybór, to dżem z czarnych owoców)
  • 1 camembert
  • ok. 2 łyżek oleju roślinnego
  • garść orzechów włoskich
  • kilka gałązek świeżego tymianku
Przygotowanie:

Wydrąż w chlebie wiejskim otwór na wielkość camemberta. Wyciągnij miękisz, a bochenek posmaruj z zewnątrz olejem. Włóż ser, dodaj dżem owocowy, posiekane orzechy włoskie i tymianek. Całość przykryj wykrojoną „czapeczką” i wstaw do piekarnika. Piecz bochenek do momentu aż się zarumieni, a ser roztopi – GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 na końcu rozkrój brzegi chleba i zanurz je w serze!

Tagi:
Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.