Zapieksy na kajzerkach (przepis)

Kolacja Łatwy 30 minut Przekąski Na imprezę
01 01 02
Potrzebne składniki:
  • 2 kajzerki #Familijna
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 4 plasterki sera topionego
  • 12 małych plasterków salami
  • 1 mała papryczka żółta
  • ok. 8 pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz do smaku
  • starty ser mozzarella
Przygotowanie:

Kajzerki przekrój na połówki. Przygotuj sos: koncentrat pomidorowy wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz dodaj pieprz i sól do smaku. Kajzerki posmaruj przygotowanym sosem. Na każdą zapiekankę dodaj po jednym plasterku sera topionego, 3 plasterki salami, 5 plasterków pomidorków, drobno posiekaną papryczkę. Całość posyp startym serem mozzarella, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Piecz w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż zapiekanki się zarumienią, a ser roztopi – GOTOWE! 😊

PRO TIP:
👉 do sosu dodaj odrobinę oliwy z oliwek - wzbogaci to jego smak!
👉 zamiast keczupu, przygotuj większą ilość sosu i nim posmaruj gotowe zapiekanki po upieczeniu. Pycha! ❤️

Oceń ten przepis
Ilość głosów (1)

Podziel się ze znajomymi

Wyślij na maila
Zobacz również inne przepisy
Więcej przepisów
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.