- 2 kajzerki #Familijna
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 4 plasterki sera topionego
- 12 małych plasterków salami
- 1 mała papryczka żółta
- ok. 8 pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz do smaku
- starty ser mozzarella
Kajzerki przekrój na połówki. Przygotuj sos: koncentrat pomidorowy wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz dodaj pieprz i sól do smaku. Kajzerki posmaruj przygotowanym sosem. Na każdą zapiekankę dodaj po jednym plasterku sera topionego, 3 plasterki salami, 5 plasterków pomidorków, drobno posiekaną papryczkę. Całość posyp startym serem mozzarella, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Piecz w piekarniku w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż zapiekanki się zarumienią, a ser roztopi – GOTOWE! 😊
PRO TIP:
👉 do sosu dodaj odrobinę oliwy z oliwek - wzbogaci to jego smak!
👉 zamiast keczupu, przygotuj większą ilość sosu i nim posmaruj gotowe zapiekanki po upieczeniu. Pycha! ❤️