
Chleby foremkowe
Chleb graham
Dostępny codziennie
Pieczywo wypiekane jest na naturalnym zakwasie pszennym. Charakteryzuje się dodatkiem mąki graham typ 1850 oraz delikatnym miękiszem. Produkt posiada niski indeks glikemiczny - 52,6- potwierdzony badaniami na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego.
Główne składniki
- naturalny zakwas pszenny
- woda
- drożdże
- sól
Alergeny
- gluten
- jaja
- orzeszki ziemne
- soja
- nasiona sezamu
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna | 960 kJ / 227 kcal |
Białko | 8,1 g |
Węglowodany | 43 g |
Cukry | 0,4 g |
Tłuszcze | 1,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Błonnik | 4,9 g |
Sól | 1,2 g |
Indeks glikemiczny | 52,6 |
Ładunek glikemiczny | 13,2 |
Najnowsze przepisy z chlebem graham