Wróć do oferty

Chleby foremkowe

Chleb graham

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Pieczywo wypiekane jest na naturalnym zakwasie pszennym. Charakteryzuje się dodatkiem mąki graham typ 1850 oraz delikatnym miękiszem. Produkt posiada niski indeks glikemiczny - 52,6 - potwierdzony badaniami na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.

Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego.

Główne składniki
  • naturalny zakwas pszenny
  • woda
  • drożdże
  • sól
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 960 kJ / 227 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 43 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 4,9 g
Białko 8,1 g
Sól 1,2 g
Indeks glikemiczny 52,6
Ładunek glikemiczny 13,2
Najnowsze przepisy z chlebem graham
Więcej przepisów