
Chleby foremkowe
Chleb ze słonecznikiem
Dostępny codziennie
Chleb ze słonecznikiem wypiekany jest na naturalnym zakwasie żytnim. Jest to pieczywo pszenno-żytnie z dodatkiem nasion słonecznika oraz mąki żytniej razowej typ 2000.
Chleb ze słonecznikiem jest źródłem błonnika pokarmowego.
Główne składniki
- naturalny zakwas żytni
- woda
- drożdże
- sól
- nasiona słonecznika
Alergeny
- gluten
- jaja
- orzeszki ziemne
- soja
- nasiona sezamu
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza 100 g produktu: Wartość energetyczna | 1196 kJ / 284 kcal |
Białko | 10 g |
Węglowodany | 42 g |
Cukry | 1,3 g |
Tłuszcze | 7,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Błonnik | 3,9 g |
Sól | 1,6 g |